במהלך 17 השנים שבה היא קיימת הצליחה יוטיוב לתפוס מקום של כבוד ברשימת ענקיות האינטרנט לצד גוגל, פייסבוק ועוד. כיום האתר של החברה האמריקאית, המשמש לאחסון ושיתוף סרטוני וידאו, ממוקם במקום השני ברשימת האתרים הנצפים ביותר בעולם, עם כ-2 מיליארד מבקרים וכ-22.8 מיליארד כניסות בכל חודש.
מלבד היותו אתר אטרקטיבי במיוחד עבור גולשים ברחבי העולם, יוטיוב הוא גם מנוע חיפוש הנחשב לכלי שיווקי רב עוצמה. לשם המחשה, ברבעון האחרון של שנת 2021 בלבד הסתכמו הרווחים של החברה מפרסום בלא פחות מ-8.6 מיליארד דולר. כמו כן, לפני נתוני גוגל כ-90% מבין המבקרים באתר משתמשים בו כדי לגלות מוצרים חדשים, וכ-70% מהמשתמשים העידו כי רכשו מוצר לאחר שצפו בו בפרסומת ביוטיוב.
השיווק ביוטיוב מבוסס על הצגת מודעות וסרטוני פרסומת באמצעות אחת או יותר מבין חמש הדרכים הבאות:
- מודעות ברשת המדיה (Display Ads): פרסום מודעות המוצגות מימין לסרטון המתנגן ומעל לרשימת הסרטונים המוצעים למשתמש.
- מודעות "שכבת על" (Overlay Ads): פרסום מודעות המופיעות ב-20% התחתונים של הסרטון.
- מודעות וידאו (Video Ads): פרסום מודעות וידאו בשני אופנים – אלו שניתן לדלג עליהן לאחר חמש שניות, ואלו שלא ניתן לדלג עליהן. למפרסם ניתנת אפשרות להציג את המודעות לפני הסרטון, במהלכו או אחריו.
- כרטיסים ממומנים (Sponsored Cards): מציגים תוכן בעל רלוונטיות לזה שהמשתמש בחר לצפות בו או לסרטונים אחרים שבהם צפה בעבר.
- מודעות באמפר (Bumper Cards): מודעות וידאו באורך של עד 6 שניות, שהמשתמש חייב לצפות בהן ואין לו אפשרות לדלג עליהן. הן ינוגנו טרם הצפייה בסרטון שנבחר על ידי הגולש.
בדומה לגוגל, המפרסם ביוטיוב משלם רק עבור תוצאות, ובמקרה הזה – קליק, צפייה או חשיפה. כאשר מדובר במודעות וידאו שניתן לדלג עליהן, למשל, שיטת החיוב מבוססת על תשלום עבור צפייה (PPV), כאשר המפרסם נדרש לשלם שתי אגורות על כל צפייה (כ-30 שניות לפחות) במודעת הווידאו שלו. לעומת זאת, כאשר מדובר במודעות וידאו שלא ניתן לדלג עליהן התשלום הוא עבור כל 1,000 חשיפות למודעה, וכך גם כאשר מדובר במודעת באמפר.
הרשת החברתית, שצפויה להמשיך לגדול ולהוות את אחת מפלטפורמות הפרסום החשובות ביותר ברשת, מאפשרת למפרסמים לקדם את המוצרים והחברה שלהם, לבנות בסיס לקוחות רחב ולהגדיל באופן משמעותי את נפח המכירות של המותג. קצב הגידול המהיר של יוטיוב, שזמין ב-76 שפות שונות, הוא אחד היתרונות הבולטים של האתר, שכן כמות המבקרים האדירה בו מאפשרת למפרסמים ליהנות מחשיפה גדולה במיוחד לתכנים שלהם.
יתרון נוסף של הרשת החברתית הזו היא שיעורי ההמרה הגבוהים מהם נהנים המפרסמים, שכן סרטונים יכולים לעורר רגשות עזים יותר מכל צורה אחרת של תוכן ומסייעים לבנות אמון ביניכם, המפרסמים, לבין הלקוח. המשמעות היא, למעשה, גידול דרמטי בשיעור הלקוחות הפוטנציאליים שיחליטו לבצע פעולה מוגדרת מראש, כמו רכישה, הרשמה למועדון לקוחות וכדומה, לאחר שנחשפו לתוכן הפרסומי שלכם ביוטיוב.
מלבד זאת, הפרסום ביוטיוב צפוי לקדם במקביל גם את התכנים שלכם בגוגל, שכן לרוב סרטוני יוטיוב זוכים לעדיפות על סוגי תכנים אחרים במנוע החיפוש הפופולרי שרכש את יוטיוב בשנת 2006. כפי שאתם כבר בוודאי יודעים, ככל שהתכנים שלכם יטפסו למקומות גבוהים יותר ברשימת החיפוש של גוגל, כך אתם צפויים להגדיל את רמת התנועה באתר שלכם.
את הסרטונים שפרסמתם ביוטיוב, תוכלו לשתף גם בשאר ערוצי המדיה החברתית שלכם, מה שיאפשר לכם להפנות תנועה חוזרת ליוטיוב ולהגדיל את מספר העוקבים שלכם. בנוסף, תוכלו להטמיע את הסרטונים באתר שלכם, ובכך לגרום לגולשים להישאר זמן רב יותר באתר.
אם תבחרו להצטרף לרבים אחרים שמשווקים את המותג שלהם ביוטיוב אתם צפויים להגדיל משמעותית את החשיפה למותג שלכם, אך עליכם גם לקחת בחשבון שמדובר בזירה תחרותית הכוללת מותגים גדולים רבים. על מנת לראות תוצאות תצטרכו לעבוד קשה כדי ליצור סרטוני יעילים ולבנות אסטרטגיה מנצחת.