גם יפה וגם אופה: הדברים שחייבים לקחת בחשבון בבניית אתר חדש לעסק

אחד הצעדים החשובים ביותר לקידום העסק שלכם, בין אם מדובר בעסק קטן, בינוני או גדול, הוא הקמת אתר אינטרנט ייעודי שדרכו יוכלו הלקוחות הפוטנציאליים להכיר את המותג, להתחבר לערכי החברה, לעיין בקטלוג המוצרים ולרכוש אותם, ולקבל תשובות לכל השאלות שלהם.

אם הגעתם לשלב הזה, סימן שאתם מבינים כי לנוכחות מקוונת של העסק שלכם יכולה להיות השפעה דרמטית על רמת ההצלחה שלו, שכן הצרכנים כיום פונים לאינטרנט בכל נושא, החל מחיפוש אחר מוצרים ועד בדיקת מיקום ושעות הפעילות של עסקים. אתר אינטרנט מזמין, שימושי ונח לתפעול יסייע לכם להתבלט אל מול המתחרים שלכם, להגדיל באופן משמעותי את רמת החשיפה למוצרים ולהפוך את העסק לרווחי יותר.

ואולם, יש לקחת בחשבון כי מדובר במשימה מורכבת למדי, וכי תכנון לקוי עלול להשיג את התוצאה ההפוכה ולפגוע במוניטין של העסק. חשוב להבין כי אי ראיית התמונה הכוללת במסגרת תהליך זה עלולה להסתיים בהקמת אתר שלא ישרת אתכם בצורה המיטבית.

אחת הדוגמאות הבולטות לאי ראיית התמונה הכוללת הינה התמקדות יתר באסתטיות של האתר, תוך הזנחת הפן השיווקי ומרכיבים מרכזיים אחרים שמטרתם להפוך אותו לפרקטי ונגיש עבור המשתמשים, בהם כאלה הקשורים לתוכן ולחוויית המשתמש שהוא מעניק ללקוחות.

אז על מנת שתימנעו מטעויות נפוצות, וכדי שההשקעה הרבה הזו תשתלם לכם, קיבצנו עבורכם חמישה דברים בסיסיים שחייבים לקחת בחשבון, מלבד נושא העיצוב, במסגרת תהליך בניית האתר החדש לעסק שלכם:

  1. הגדירו את יעדי האתר: הרבה לפני שאתם מתחילים לחשוב על עיצוב האתר, עליכם לדעת להגדיר בפירוט מהן מטרותיו והציפיות ממנו בפן השיווקי. המטרות האלה יכולות להיות כלליות ורחבות או ספציפיות וממוקדות ולהתייחס להיבטים שונים, כגון כמות הכניסות לאתר, מספר ההזמנות בחודש או שיפור הקשר בין המותג ללקוחות. הגדרת היעדים והמטרות של האתר, שהינה חלק מתהליך מיתוג העסק, תסייע לכם לתכנן את מבנה האתר ובסופו של דבר גם להעריך את רמת האפקטיביות שלו.
  2. השקיעו בכתיבת תוכן אפקטיבי שיניע את הלקוחות לפעולה: כאשר אתם בונים את מערך התוכן של האתר, נסו לחשוב עליו מנקודת המבט של הלקוח – איזה מידע מעניין אותו ומה יניע אותו לפעולה. העלו על כתב את מטרות החברה, כדי שתוכלו להסביר ללקוחות שלכם במילים פשוטות במה היא עוסקת, לאילו בעיות היא נותנת מענה באמצעות המוצרים שלה וכיצד היא יכולה לסייע להם. כשתגיעו לשלב עיצוב האתר, בקשו למקם את המידע הזה בדף הבית שלו, כדי שהלקוח לא יתאמץ לחפש אותו. בנוסף, זכרו כי דפי הנחיתה של האתר שלכם צריכים לכלול קריאה לפעולה, כגון הרשמה לשירות, רכישת מוצר, הורדת מסמך וכל דבר אחר שיועיל לקידום המטרות של החברה. על מנת להבטיח תוכן איכותי שיקדם את האתר שלכם בגוגל, מומלץ להתייעץ עם מומחי SEO.
  3. בחרו שם תחום (דומיין) קליט וזכיר: שם הדומיין, שאותו תקדמו בגוגל וברשתות החברתיות, הוא אחד המרכיבים המזוהים ביותר עם האתר שלכם, ולכן חשוב שיהיה קל לזכור ולהקליד אותו. הימנעו מקיצורים, ראשי תיבות ומספרים על מנת לא לבלבל את הלקוחות. חשוב לוודא שאתם מכבדים זכויות יוצרים ולא משתמשים בשם דומיין מוגן שנמצא כבר בשימוש.
  4. ודאו שהאתר פועל מהר ובצורה חלקה: מרבית הצרכנים יעזבו את האתר אם הוא ייטען לאט מדי, ואף יימנעו מלבצע רכישה. לכן, ודאו שדפי האתר נטענים מהר ככל האפשר, וכך תימנעו מנטישה של לקוחות פוטנציאליים.
  5. הפכו את האתר לרספונסיבי למובייל: גרסת האתר שלכם במובייל חייבת להציע חוויית משתמש מיטבית, משום שמרבית הלקוחות יגלשו בו באמצעות הטלפון הנייד שלהם. אם הם יתקשו לנווט באתר או לקרוא את הטקסט, הם עלולים לעבור לאתרים של המתחרים שלכם. זכרו גם כי חוויית משתמש שלישית עלולה להשפיע על הדירוג של האתר שלכם בגוגל.

תהליך בניית האתר כולל שלבים נוספים שחשוב להתייחס אליהם במלוא הרצינות טרם העיסוק בעיצוב האתר, בהם שלב הקידוד, בחירת אמצעי אבטחת האתר, הסדרת מנגנון התשלום לצורך ביצוע הרכישות ועוד. במהלך השלבים הללו, בדומה לאלו שהוזכרו למעלה, חשוב להתמקד בהפיכת האתר לידידותי למשתמש ולכזה שימשוך את עין הלקוחות הפוטנציאליים.

אם יש לכם שאלות נוספות בנושא אתם מוזמנים לפנות למומחים שלנו בסמארט ווב – הקמת אתרים וקידום באינטרנט.

מאמרים נוספים

Call Now Button דילוג לתוכן